SAJ omvormer integratie met Trydan

Er zijn twee manieren om de Trydan e-Charger te integreren met de SAJ omvormer voor zonne-energie:

• Geval 1: Directe Modbus RTU-verbinding met de CHINT smartmeter in het hoofdpaneel van de omvormer.
  • Geval 2: Directe verbinding met Modbus RTU + WiFi tussen de omvormer en de lader.

Geval 1: Directe Modbus RTU-verbinding met de CHINT smartmeter in het hoofdschakelbord van de omvormer.

Deze optie wordt aanbevolen als het niet mogelijk is om stroomtangen te installeren of als er geen WiFi-verbinding is tussen de omvormer en de lader. In dit geval werkt de lader met de Dynamic Power Control (DPC) omdat hij weet wat het net importeert/exporteert dankzij de directe verbinding met de smartmeter. Het display van de lader laat echter niet zien wat de PV produceert (wat geen invloed heeft op de werking van de lader en de verschillende laadmodi die worden aangeboden door de Dynamic Power Control).

Om de verbinding te maken, moet een UTP CAT-6 kabel, standaard T-568B of T568A, van het V2C Trydan oplaadpunt naar het hoofdschakelbord van de installatie worden geleid, waar de SAJ omvormermeter wordt geïnstalleerd. In dit geval is het een CHINT-meter. Het is voldoende om twee kabels mee te nemen, hoewel een UTP-kabel de installatie en aansluiting op het Trydan laadpunt kan vergemakkelijken.

De aansluiting op de Trydan e-Charger gebeurt als volgt: Poort B van de RS485 Modbus aansluiting wordt aangesloten op PIN 4 / BLAUWE DRAAD, en poort A van de RS485 Modbus aansluiting wordt aangesloten op PIN 5 / B/DRAAD. De verbinding met Trydan wordt gemaakt op het CONTROL PANEL, op de daarvoor bestemde ingang op het deksel van de apparatuur.

Om Dynamic Control te configureren in de V2C Cloud-applicatie selecteer je de lader, klik je op het instellingenpictogram rechtsboven en ga je naar het gedeelte Dynamic Power Control configureren.

Geval 2: Directe verbinding met Modbus RTU + WiFi tussen omvormer en lader.

In dit geval is het heel belangrijk dat de omvormer en het laadpunt op hetzelfde elektriciteitsnet zijn aangesloten. De IP die is toegewezen aan de omvormer moet worden geïdentificeerd en vervolgens worden toegewezen aan de lader in het gedeelte Dynamische vermogensregeling. Op deze manier krijgt de lader de metingen rechtstreeks van de smartmeter, en met het IP van de omvormer kan de lader de gemeten waarde van de fotovoltaïsche productie verkrijgen om deze op het display weer te geven. Voor integratie met Modbus RTU moet het eerste geval worden gevolgd en geïmplementeerd.

Identificatie van het IP-adres van de SAJ-omvormer met de laptop:

Je moet verbinding maken met het WiFi-netwerk van de SAJ-omvormer met een laptop. Daarna moet je verbinding maken met de IP-gateway die is toegewezen aan het WiFi-netwerk van de omvormer en vervolgens verbinding maken met de grafische interface.

Hieronder staat een voorbeeld van hoe je het IP-adres van een WiFi-netwerk kunt opvragen:

Volg dan de volgende stappen:

• Zodra u de IP-gateway van de WiFi van de omvormer hebt geïdentificeerd, moet u deze in de adresbalk van uw browser invoeren. Als u om een wachtwoord wordt gevraagd, voert u 123456 in.
  • Selecteer vervolgens het gedeelte WIFI STATUS om het IP-adres te controleren dat aan de omvormer is toegewezen (Internet IP-adres).
  • Dit IP-adres moet je toewijzen in het gedeelte ‘Dynamic Power Control’ van de V2C Cloud App. Selecteer hiervoor de e-Charger, ga naar de instellingen en ga naar het gedeelte Dynamic Power Control.