V2C » Support Area » Trydan Support » Integratie met Home Assistant

Integratie van Trydan met Home Assistant

Home Assistant, een van de meest populaire en veelzijdige platforms voor huisautomatisering, maakt het mogelijk om meerdere slimme apparaten efficiënt te controleren en te monitoren. Onder de verschillende integraties die het biedt, valt de e-Charger Trydan op.

Home Assistant stelt je niet alleen in staat om in realtime de laadstatus van je elektrische voertuig te monitoren, maar ook om laadbeurten op een slimme manier te plannen, het laden te pauzeren, de intensiteit aan te passen en de oplader te vergrendelen, onder andere controles.

Met de integratie van Trydan kun je gepersonaliseerde meldingen ontvangen, toegang krijgen tot rapporten met gedetailleerde gegevens over het energieverbruik en zelfs het laadproces integreren met andere apparaten in huis, zoals zonnepanelen of energieopslagsystemen.

Hieronder laten we je de stappen zien om de integratie met Home Assistant uit te voeren.

BELANGRIJKE OPMERKING: Het is eerst noodzakelijk om Home Assistant op een Raspberry Pi te installeren.

Hoe voer je de integratie met Home Assistant uit?

Na het installeren van Home Assistant op een Raspberry Pi, kun je de integratie uitvoeren. Dit kan op twee manieren die door de gemeenschap zijn ontwikkeld:

Versie 1

Volg deze stappen om de integratie met deze versie uit te voeren:

1. Ga naar het gedeelte ‘Instellingen’ in het menu aan de linkerkant.

2. Ga naar de sectie ‘Apparaten en diensten’.

3. Selecteer de knop ‘Integratie toevoegen’ linksonder.

4. Zoek naar V2C en selecteer de pijl.

5. Voeg het IP-adres toe. Om het IP-adres te vinden, ga naar de V2C Cloud-app, selecteer de e-Charger, selecteer het instellingenpictogram en klik vervolgens op de knop ‘WiFi-configuratie’.

Versie 2

Deze versie maakt gebruik van HACS, een extensie voor Home Assistant waarmee gebruikers eenvoudig aangepaste integraties, thema’s, kaarten en andere door de gemeenschap ontwikkelde toevoegingen kunnen openen, installeren en beheren.

Houd er rekening mee dat als je niet zeker weet welk type Home Assistant je gebruikt of hoe je die informatie kunt vinden, het beter is om HACS niet te gebruiken en de integratie met Home Assistant via versie 1 uit te voeren.

Als je de informatie hebt, volg dan de onderstaande stappen:

1. Al finalizar, reinicia Home Assistant. Installeer eerst ‘HACS’. Herstart Home Assistant na de installatie.

2. Configureer ‘HACS’. Ga naar het integratiepaneel, wis vervolgens de cache van je browser en voeg de integratie toe. Accepteer de gebruiksvoorwaarden en registreer het apparaat.

3. Voer de integratie van V2C Trydan uit. Hiervoor moet je de repository die in de link in HACS is aangegeven toevoegen.

Heb je technische ondersteuning nodig?

Maak een aanvraag aan bij het Supportcentrum en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de beste oplossing te bieden.