V2C » Support Area » Support V2C Cloud » Hoe kom ik aan mijn token-ID om de Rest cloud API te gebruiken?

Hoe kom ik aan mijn token-ID om de Rest cloud API te gebruiken?

Een REST API, of RESTful API, is een applicatieprogrammeerinterface (API of web-API) die voldoet aan de grenzen van de REST-architectuur en interactie mogelijk maakt met RESTful webservices.

Met de API kun je het oplaadpunt gebruiken via applicaties / diensten die je zelf hebt gemaakt zonder de officiële apps te gebruiken. Het zal je toelaten om automatiseringen of interessante diensten te creëren in onze oplaadpunten door te programmeren.

Raadpleeg voor meer informatie de Rest Cloud API-documentatie.

Om het authenticatietoken te verkrijgen kun je naar v2c.cloud gaan, de API-sectie selecteren en het token genereren.