V2C » Support Area » Trydan Support » Fotovoltaïsche integratie » Fronius Primo Omvormer

Integratie van Fronius-zonne-omvormers met Trydan

Heeft u een Fronius-omvormer voor zonne-energie en wilt u deze integreren met onze Trydan-oplader voor elektrische auto’s? Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe u de integratie kunt uitvoeren en de juiste werking ervan kunt garanderen, zowel van de Fronius Primo als de Fronius GEN24-omvormers.

Stappen om WiFi te verbinden met Fronius-omvormers

Controleer de WiFi-verbinding van de oplader

Deze stap is gebruikelijk voor de twee modellen die momenteel compatibel zijn met onze Trydan e-Charger.
Voordat u verbinding maakt met de omvormer voor zonne-energie, moet u controleren of de lader is verbonden met een WiFi-netwerk. Open hiervoor de V2C Cloud-applicatie, selecteer de e-Charger en controleer of deze is verbonden met een WiFi-signaal.

Je kunt de wifi-verbinding eenvoudig controleren met een van deze twee opties:

OPCIÓN 1
Controleer of het WiFi-pictogram verschijnt boven de oplader die u wilt koppelen.

OPCIÓN 2
Ga naar de e-Charger die u wilt koppelen en ga naar het menu ‘Instellingen’. Onderaan vind je de knop ‘WiFi-instellingen’. Als de oplader al is aangesloten, worden de netwerknaam, het signaal en het IP-adres waarmee deze is verbonden weergegeven. Indien u niet verbonden bent, dient u, als u in de buurt van het laadpunt bent, het beschikbare WiFi-signaal te selecteren en het bijbehorende wachtwoord in te voeren. Als het niet mogelijk is om op deze manier verbinding te maken, moet u de netwerkinformatie handmatig invoeren.

Het is belangrijk om te onthouden dat het WiFi-netwerk waarmee u de verbinding tot stand moet brengen 2,4GHz moet zijn en dat u de SSID-naam van het netwerk moet opslaan voor de configuratie van de Fronius-omvormer.

Omvormerconfiguratie

Fronius Primo

De volgende configuratie heeft tot doel de Fronius Primo-omvormer te koppelen met de Trydan e-Charger, zodat er een correcte communicatie tussen beide bestaat. Schakel hiervoor het WiFi-toegangspunt van de Fronius-omvormer in en log in vanaf een computer of smartphone.

Hoe schakel ik het WiFi-signaal van de Fronius Primo-omvormer in?

Druk op een willekeurige toets om het scherm in te schakelen en eromheen te navigeren.

Druk op de tweede knop om naar rechts te scrollen totdat je bij de optie ‘Instellingen’ komt. Druk vervolgens op de vierde knop om toegang te krijgen.

Druk op de tweede toets totdat u de optie ‘WiFi-toegangspunt’ vindt en voer deze in door op de vierde toets te drukken.

Druk op de vierde toets om WiFi AP te activeren.

Eenmaal geactiveerd is het belangrijk om de verstrekte gegevens (naam en wachtwoord van het WiFi-toegangspunt) te noteren, aangezien het proces op de computer of smartphone voor de door de Fronius-omvormer tot stand gebrachte draadloze WiFi-verbinding wordt voortgezet.

Maak verbinding met het draadloze Fronius-netwerk

Open deze vanaf uw computer of smartphone en zoek naar het signaal dat door de Fronius-omvormer wordt uitgezonden. De netwerknaam en toegangscode verschijnen op het scherm van de omvormer. Als u twijfelt, ga dan terug naar het vorige gedeelte.

Toegang tot de Fronius-configuratiewebinterface

Terwijl het draadloze netwerk al tot stand is gebracht, opent u de webbrowser en typt u het volgende adres: 192.168.250.181. Als u toegangsgegevens aanvraagt, vult u gebruikersnaam: admin en wachtwoord: admin in. Als toegang niet mogelijk is, neem dan contact op met de installateur of, als dat niet lukt, met de firma Fronius, die ons een eenmalig wachtwoord zal verstrekken.

Pre-configuratie vanuit het Fronius-webportaal

Klik op de knop Systeeminformatie, die zich rechtsboven in het scherm bevindt. In dit venster is het belangrijk om te letten op het IP-adres dat zich in het gedeelte ‘WLAN Interface’ bevindt. Controleer later of dit IP-adres hetzelfde is als het adres in de sectie ‘Netwerk’ > ‘LAN-instellingen’.

Ga naar het gedeelte ‘Instellingen’ in de rechterzijbalk.

Ga naar de optie ‘Netwerk’ in het menu aan de linkerkant en maak verbinding met hetzelfde draadloze netwerk dat wordt gebruikt om de Trydan e-Charger te verbinden. Het IP-adres dat is toegewezen in ‘LAN-instellingen’ moet hetzelfde zijn als het adres dat is verkregen in stap 1. Als dit niet het geval is, moet het handmatig worden gewijzigd.

Configureer in het gedeelte ‘Modbus’ van het menu aan de linkerkant de verschillende opties, identiek aan de afbeelding in stap 4.

Fronius GEN 24

In het geval van het GEN24-model maakt u vanaf een computer of smartphone verbinding met het IP-adres waarmee u standaard toegang krijgt tot de interface van de omvormer: 192.168.1.105 of WLAN IP 192.168.250.181. Controleer deze informatie rechtstreeks op het zijlabel van de omvormer of scan het IP-adres op het lokale netwerk.

Controleer het IP-adres van de Fronius GEN24-omvormer

Nadat u de interface van de omvormer heeft geopend, klikt u op het gedeelte ‘Communicatie’ en vervolgens op ‘Netwerk’. Noteer vervolgens het IP-adres, dit moet u later invoeren bij het koppelen van de omvormer aan de lader. In dit geval is het IP-adres 192.168.1.102, zoals weergegeven in de afbeelding.

Schakel Modbus TCP/IP van de Fronius GEN24-omvormer in

Ga binnen ‘Communicatie’ naar Modbus en controleer of de informatie is ingesteld zoals hieronder weergegeven:

Slave as Modbus TCP: Ingeschakeld
Modbus Port:
502
Meter Address:
240
SunSpec Model Type:
Kiezen ‘float’.
Inverter Control via Modbus:
Ingeschakeld

Configuratie van de Fronius-omvormer in V2C Cloud

Deze laatste stap is gebruikelijk bij Fronius Primo en GEN24 en bestaat uit het koppelen van de omvormer voor zonne-energie aan de lader.

Om de dynamische vermogensregeling in V2C Cloud correct te configureren, gaat u naar het gedeelte ‘instellingen’ van uw e-Charger en selecteert u ‘dynamische vermogensregeling’.

Kies als apparaattype ‘inverter’ en selecteer Fronius in het onderdeel ‘inverter type’. Wijs vervolgens het door Fronius aangegeven statische IP-adres toe en kies telkens de juiste installatie.

Kies ten slotte voor ‘Opslaan’ zodat de instellingen correct worden toegepast. De apparatuur wordt opnieuw opgestart en is gereed voor dynamische vermogensregeling.

omvormer fronius

Heeft u technische ondersteuning nodig?

Genereer een verzoek in het Technical Support Center en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om u de beste oplossing te bieden.