V2C » Support Area » Trydan Support » Navigatietoetsen en Trydan-display

Navigatie- en weergaveknoppen

Trydan heeft twee knoppen aan de linkerzijde waarmee je de configuratie van de e-Charger kunt instellen, als alternatief voor de configuratie via de V2C Cloud-app. De te configureren parameters kun je op het frontdisplay zien.

Knoppeninterface

Trydan heeft twee knoppen aan de bovenkant, zoals in de afbeelding getoond.

Bovenste knop = Verder (+)
Onderste knop = Terug (-)

Toegang tot de configuratie > Beide knoppen tegelijkertijd lang indrukken (4/5 seconden)
3 hoofdconfiguratiecategorieën > Systeem, Installatie en Extra
Van de ene categorie naar de andere schakelen > Een van de knoppen kort indrukken
Een specifieke categorie binnengaan > De bovenste knop lang indrukken
Van de ene parameter naar de andere binnen elke categorie schakelen > Korte knopindrukken
Toegang tot een parameter > De bovenste knop lang indrukken
De parameter wijzigen > Korte knopindrukken
De configuratie opslaan > Een van de knoppen lang indrukken

Instellingenmenu

SYSTEEM

De eerste parameter die je kunt configureren, is de taal. Om toegang te krijgen, houd je de bovenste knop lang ingedrukt. Na het betreden kun je door korte drukken de verschillende beschikbare talen zien. Zodra de gewenste taal is geselecteerd, houd je de terugknop (onder) lang ingedrukt.

Deze parameter kan niet worden gewijzigd. Het is het unieke identificatienummer van je lader. Deze code bevindt zich ook op de sticker aan de zijkant van de e-Charger. Met deze code kun je Trydan aan je V2C Cloud-account koppelen.

In dit gedeelte kun je kiezen of je de datum en tijd handmatig wilt instellen of niet.

De volgorde van wijziging is als volgt: DAG, MAAND, JAAR, UUR en MINUUT.

Als je ervoor kiest om datum en tijd automatisch in te stellen, worden deze informatie elke keer bijgewerkt wanneer de Trydan met het internet is verbonden of via Bluetooth met een smartphone is verbonden. Het is dus niet nodig om ze handmatig bij te werken wanneer de tijd verandert.

Deze parameter kan niet worden gewijzigd, hij is informatief. Hij toont de status van de WLAN-communicatie en het bestaan van een laadschema.

Ook deze parameter
is puur informatief.
Hij toont de naam
van het WiFi-netwerk
waarmee de lader
verbonden is.

Als hij via WiFi is verbonden, kun
je het IP-adres bekijken door de
knop ingedrukt te houden. Dit is
een lokaal IP-adres dat door
je router aan de Trydan
is toegewezen.

Houd de bovenste knop
ingedrukt om het Access Point
te activeren (het WiFi-punt
van Trydan wordt geactiveerd,
zodat je ermee kunt
verbinden).

Als je een laadschema hebt, wordt eerst het tijdsinterval van de lading weergegeven, gevolgd door de dagen waarop de lading is gepland.

Deze parameter stelt je in staat om de e-Charger terug te zetten naar de fabrieksinstellingen door de bovenste knop lang ingedrukt te houden.

INSTALLATIE

In deze parameter kun je verschillende instellingen met betrekking tot het opladen wijzigen. Door de bovenste knop in te drukken, kun je toegang krijgen tot de verschillende parameters:

Dynamische regeling

Als je een huishoudelijke verbruiksmeter aangesloten hebt op de Trydan, kun je JA selecteren voor dynamische regeling, zodat de laadintensiteit varieert afhankelijk van het totale actuele verbruik, waardoor het opladen zo efficiënt mogelijk wordt. Als je deze meter niet hebt, selecteer NEE.

Dynamische regeling – JA

Installatie

Naast de eenfasige en driefasige versies kan de Trydan communiceren met de meeste omvormers die op de markt verkrijgbaar zijn en het overschot van je fotovoltaïsche installatie beheren. Daarom kun je kiezen uit 4 modi: Eenfasig, Driefasig, Eenfasig-Fotovoltaïsch en Driefasig-Fotovoltaïsch.

Contractueel vermogen

Je moet het vermogen opgeven dat je contractueel hebt afgesproken. Dit vermogen zal de maximale verbruiksgrens zijn die Trydan zal gebruiken om de laadintensiteit aan te passen. Deze limiet kan elk uur gewijzigd en geprogrammeerd worden via de V2C Cloud APP. Als deze parameter via dit menu wordt gewijzigd, wordt deze programmering VERWIJDERD.

Als je een laadprofiel hebt geconfigureerd in de V2C Cloud-app waarin het contractuele vermogen is opgegeven, verschijnt de tekst ‘APP’.

Vernieuwen

In deze parameter kun je de tijd wijzigen waarin de gegevens van de dynamische regeling moeten worden bijgewerkt.

Meter type

In deze sectie kun je de informatiebron kiezen waaruit Trydan de verbruiksgegevens en eventueel de fotovoltaïsche productiedata haalt. Momenteel zijn veel modellen compatibel met de Trydan (V2C ControlBox – V2C 2.0, Shelly, Huawei, Solax, Kostal, enz.). Controleer de fotovoltaïsche integratie van Trydan.

Fotovoltaïsche modus

Als je in de sectie Installatie een optie met fotovoltaïsch hebt geselecteerd, verschijnt deze sectie om de fotovoltaïsche modus te selecteren. In dit geval moet je de modus configureren in de sectie ‘Dynamische regeling configureren’ van de V2C Cloud applicatie.

Hieronder worden de verschillende fotovoltaïsche modi beschreven die je kunt selecteren:

Maximaal vermogen (Net + Fotovoltaïsch)

• Hiermee kun je opladen met maximaal vermogen, waarbij zowel het contractueel afgesproken vermogen als de beschikbare opgewekte fotovoltaïsche energie wordt gebruikt.
  • Aanbevolen voor de nachtmodus. Omdat er ’s nachts geen productie is, zal de fotovoltaïsche energie 0 zijn.

Minimaal vermogen (PV + Minimumvermogen)

• In deze modus wordt alleen tot 1,5 kW uit het elektriciteitsnet + alle opgewekte fotovoltaïsche energie gebruikt.
  • De dynamische regeling is zo geprogrammeerd dat het huis prioriteit krijgt. Er zijn verschillende voorwaarden die invloed hebben:
  1. Als het huishoudelijk verbruik gelijk is aan het contractueel afgesproken vermogen, wordt het minimumvermogen van 1,5 kW uit het net niet meer gebruikt. De auto wordt alleen opgeladen met de opgewekte fotovoltaïsche energie, als er zonne-energie beschikbaar is.
  2. Als de auto uitsluitend afhankelijk is van de opgewekte fotovoltaïsche energie, is het belangrijk op te merken dat de auto normaal gesproken minstens 6A of 1,2 kW nodig heeft om te beginnen met opladen.

Exclusief Fotovoltaïsch (Exclusief PV)

• De auto wordt alleen opgeladen met de energie die wordt opgewekt door het fotovoltaïsche systeem voor eigen verbruik en niet door het huis wordt verbruikt. Als de klant geen fotovoltaïsche energie heeft, wordt het opladen onderbroken.
  • Aanbevolen voor de nachtmodus. Omdat er ’s nachts geen productie is, zal de fotovoltaïsche energie 0 zijn.

Geen teruglevering of geïsoleerd

• Deze modus is ontworpen voor installaties die van het net zijn geïsoleerd of waarbij de teruglevering aan het net is uitgeschakeld.
  • Het maakt aanpassing van het minimale ontlaadvermogen van de batterijen mogelijk (minimaal 260W) en opladen met alle in je installatie beschikbare zonne-energie.

Geen kosten

• Het elektronische laadapparaat wordt tijdens de geselecteerde periode niet opgeladen, waardoor elk energieverbruik wordt vermeden.

Dynamische regeling – NEE

Als je de dynamische regeling niet activeert, schakelt de laadmodus over naar de statische modus en moet je de parameter voor lokale belastingbalans instellen.

Lokale belastingbalans

In deze sectie kun je de rol van de lokale belastingbalans selecteren. Deze kan inactief zijn, of je kunt de hoofdlaadapparaat (Master) of een extra laadapparaat (Extra) selecteren.

Als je de Master selecteert, kun je vervolgens het aantal extra laadapparaten bepalen (1, 2, 3 of 4).

Als je Extra selecteert als rol voor de lokale belastingbalans, kun je bepalen of de communicatie met de Master via WiFi of kabel plaatsvindt. Als de communicatie via WiFi verloopt, kun je het IP-adres van de Master configureren.

Nachdem der statische Lademodus konfiguriert wurde, können Sie die maximale Intensität auswählen, mit der die dynamische Steuerung arbeitet (abhängig von der vertraglich vereinbarten Leistung). Wenn der Verbrauch des Haushalts es zulässt, wird dies die maximale Intensität sein, mit der Trydan Ihr Fahrzeug lädt. (Begrenzung 16 – 32A).

Nachdem die maximale Intensität konfiguriert wurde, können Sie nun die minimale Intensität auswählen, mit der die dynamische Steuerung arbeitet. Wenn der Verbrauch zu hoch ist, um diese minimale Intensität aufrechtzuerhalten, stoppt Trydan den Ladevorgang, bis der Gesamtverbrauch so weit gesunken ist, dass das Auto mit dieser Intensität geladen werden kann. Daher wird empfohlen, diesen Parameter nicht zu hoch einzustellen. (Begrenzung 6 – 16A).

Ändern Sie die Spannung, die als Referenz verwendet wird. Sie müssen die Spannung auswählen, die Sie in Ihrem Haus haben.

AANVULLEND

Met deze parameter kun je de verlichting van het logo in- of uitschakelen.

Met deze parameter kun je een nauwkeurigere communicatie tussen de lader en het voertuig mogelijk maken. Als het voertuig problemen heeft met intermitterend laden, kan dit worden opgelost door deze parameter te gebruiken. Ontkoppel hiervoor het voertuig van het laadpunt voordat je met de kalibratie begint. Ga naar het configuratiemenu en houd in deze kalibratieparameter de bovenste knop voor een langere tijd ingedrukt. Op deze manier voert de lader de kalibratie van de pilotbesturing tussen het voertuig en de lader uit.

Met deze parameter kun je het gedrag van de zijtoetsen van onze batterijlader wijzigen. De snelle configuraties worden geactiveerd nadat de volledige configuratie is voltooid en de lader opnieuw is opgestart.

GEDEACTIVEERD

Toegangsbeveiligingsniveau: Middel-hoog.

• Als deze optie is geactiveerd, blijft de lader actief.
  • Het is niet mogelijk om de lader via de knoppen te deactiveren wanneer de lader actief is.
  • Als de lader via de app wordt gedeactiveerd, is het niet mogelijk om via de knoppen toegang te krijgen tot het configuratiemenu of om het opnieuw te activeren (door de onderste knop lang ingedrukt te houden).
  • Als de lader via de app wordt geactiveerd, is toegang tot het configuratiemenu via de knoppen mogelijk.
ON KNOP

Toegangsbeveiligingsniveau: Laag.

• Als deze optie is geactiveerd, blijft de lader actief.
  • Als de lader later via de app wordt gedeactiveerd, stelt deze sneltoets je in staat om het opnieuw te activeren via de knoppen door de onderste knop lang ingedrukt te houden.
AUTOSLOT

Toegangsbeveiligingsniveau: Hoog.

• Als deze optie is geactiveerd, blijft de lader gedeactiveerd.
  • Met deze optie kan de lader niet via de knoppen worden geactiveerd of gedeactiveerd, maar alleen via de app.
  • Om toegang te krijgen tot het menu via de knoppen, moet de lader eerst via de app worden geactiveerd.
  • Met deze optie vergrendelt de lader zichzelf automatisch als er binnen 60 seconden geen aangesloten auto wordt gedetecteerd.
ALLE ACTIVEREN

Toegangsbeveiligingsniveau: Middel-hoog.

• Als deze optie is geactiveerd, blijft de lader gedeactiveerd.
  • Hiermee kun je de e-lader via de knoppen activeren als deze eerder via de app was gedeactiveerd door de onderste knop lang ingedrukt te houden.
  • Met deze optie vergrendelt de e-lader zichzelf automatisch na 60 seconden als er geen aangesloten auto wordt gedetecteerd.
ZONNE-KORTING
  • Deze optie is ontworpen voor installaties die zijn geïntegreerd met zonne-energie.
  • Hiermee kun je de laadkosten verlagen op basis van de beschikbare zonne-energie.

Deze optie moet alleen worden geactiveerd als onze auto niet onmiddellijk begint met opladen wanneer deze is aangesloten of als er een geplande laadtijd is. De Renault ZOE en de Dacia Spring zijn twee modellen van elektrische auto’s die niet onmiddellijk beginnen met opladen. Als je een van deze modellen hebt, moet je de timer activeren om het opladen te starten.

Dieser Modus ist verfügbar, wenn du ein dreiphasiges Ladegerät in einer dreiphasigen Installation hast.

Als je “Nee” selecteert, wordt de driestaps oplader omgezet in een eenstaps oplader, een nuttige optie als je een laag contractueel vermogen hebt. In deze modus is het ook mogelijk om een gemengde driestaps lading te selecteren. Dit betekent een dynamische wijziging bij de activering van de laadtoestand. Aan het begin start het laden met de minimale intensiteit (standaard 6A) in een eenstaps modus, wat opladen met een lager vermogen mogelijk maakt, maar toch elk beschikbaar kW benut. Als de eenstaps lading echter meer dan 30A bereikt, wordt de driestaps lading geactiveerd, wordt de intensiteit verlaagd naar 10A en het vermogen verhoogd tot 22 kW. Als tijdens de driestaps lading de intensiteit onder 10A daalt, schakelt de lading terug naar de eenstaps modus en wordt de intensiteit ingesteld op 30A, waardoor een minimale aanpassing van 1,38 kW mogelijk wordt.

Deze optie maakt het mogelijk een apparaat te koppelen om het opladen vrij te geven wanneer dit apparaat zich in de buurt bevindt. Deze functie is beperkt tot apparaten met BLE-technologie (Bluetooth Low Energy).

Om de door jou toegewezen labels te zien, houd de bovenste knop ingedrukt. Om een label te verwijderen, selecteer het door de bovenste knop lang ingedrukt te houden, en druk nogmaals lang om het definitief te verwijderen.

Door kort te drukken kun je toegang krijgen tot de sectie “RFID registreren“, die je in staat stelt een apparaat toe te voegen. Houd de bovenste knop ingedrukt en breng het apparaat dichtbij om het te koppelen. Je kunt tot 4 apparaten toevoegen. Bluetooth moet op het apparaat zijn ingeschakeld.

Geef aan of je lader is uitgerust met een leksensor. De leksensor met vertraging voorkomt dat de lekdetectie wordt geactiveerd terwijl het laden actief is, omdat de contactor van het voertuig soms tot valse alarmen kan leiden.

In dit gedeelte moet je aangeven of je een MID-meter (eenfasig of driefasig) hebt geïnstalleerd, of dat je er geen hebt.

Na het instellen van deze parameter wordt het apparaat mogelijk opnieuw opgestart. Het is raadzaam om tijdens deze operatie het voertuig niet op te laden, hoewel dit geen kritische problemen zal veroorzaken.